Lujuuslaskentapalvelut – mitä hyötyä niistä on?

 

Lujuuslaskentapalveluita hyödyntämällä voidaan kehittää kestävämpiä koneita, laitteita ja suuriakin rakenteita, sekä helpottaa niiden suunnittelutyötä. Neteram Oy auttaa aina, kun sinulla on huoli tuotteen kestämisestä, oli kyseessä sitten yksittäisen kappaleen suunnittelu tai jatkuva yhteistyö tuotekehityksessä.

Tässä tekstissä keskitymme nimenomaan koneiden ja laitteiden lujuuslaskentaan, vaikka toki teemme Neteram Oy:ssä laskentaa myös suurempien rakenteiden osalta esim. rakennus- ja laivateollisuudelle. Lue tarkemmin kokemuksestamme.

Asiantunteva kumppani löytää oikeat ratkaisut

Lujuuslaskentapalvelut on helppo ostaa ulkopuoliselta kumppanilta silloin, kun ollaan kehittämässä uutta tuotetta tai päivittämässä vanhaa. Ammattilaisen tekemällä laskennalla voidaan varmistaa, että tuote kestää käytössä. Lisäksi valmistusmateriaalien käytön optimoinnilla saadaan usein optimoitua myös kustannukset eli laskettua tuotteen hintaa.

Laskenta vaatii tietenkin vankkaa ammattitaitoa. Nykyään alan osaaja käyttää apunaan perinteisen lujuusopin taitojen lisäksi tietokonesimulaatiota. Simuloinnin etuna on se, että voimme tarkastella ”todellista tuotetta” eli mallintaa sen sellaisenaan tietokoneella ja simuloida todellisia käytöstä tulevia voimia. Tietokonemalli näyttää tuotteeseen syntyvät jännitykset visuaalisesti. Tämä vaatii tietokoneelta todella paljon tehoa, mutta sehän ei ole ongelma meillä Neteram Oy:ssä.

Miksi lujuuslaskentapalveluita kannattaa käyttää?

Laskenta on olennainen osa hyvää koneiden ja laitteiden tuotekehitystä erityisesti siksi, että sen avulla voidaan tarkastella tuotetta simuloimalla jo ennen kuin varsinaisen tuotteen prototyyppiä valmistetaan. Kehitystyö tehostuu ja parhaimmillaan myös nopeutuu huomattavasti, kun mahdolliset ongelmat voidaan havaita hyvissä ajoin.

Toinen suuri hyöty tulikin jo esille, ja se on se, että voimme kehittää vaadittavat kuormitukset kestävän tuotteen niin, että siihen käytetään mahdollisimman vähän valmistusmateriaaleja. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun materiaalit ovat kalliita. Ilman osaavaa laskentaa syntyy helposti ylikestäviä tuotteita, joihin on käytetty kaiken varalta tarpeettoman paljon materiaalia, ja joiden hintakin sen myötä nousee.

Usein erilaiset standardit edellyttävät laskennan tekemistä ennen kuin tuote voidaan hyväksyä käyttöön. Näistä kannattaa siis ottaa selvää tuotekehitykseen lähtiessään.

Neteram Oy:n lujuuslaskentapalvelut

Neteram Oy hoitaa lujuuslaskennan kaikin puolin joustavasti. Meiltä voit kysyä aluksi vaikkapa vain neuvoa, miten laskentaa voisi juuri teillä hyödyntää, ja voimme yhdessä tehdä suunnitelman etenemiseen. Joustavat toimintatavat ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen ovat meidän valttikorttejamme. Haluamme varmistaa, että asiakas saa parhaan hyödyn palveluistamme!

Etsitpä sitten tarkastelijaa yksittäiselle osalle tai lujuuslaskentakumppania pitkäjänteiseen tuotekehitykseen, voit aina olla yhteyksissä meihin! Lue lisää lujuuslaskentapalveluistamme täältä.