Miten Neteram Oy:n työ näkyy ihmisten arjessa?

Kun astut hissiin tai ostoskeskukseen, voit kokea käytännössä Neteram Oy:n työn vaikutukset, vaikka et tulisi sitä ajatelleeksi. Työmme on helpottaa koneenrakennuksen ja rakennusteollisuuden työtä suunnittelusta aina tuotannon ja rakentamisen toteutukseen ja ylläpitoon asti.

Työn tulokset näkyvästi esillä tai piilossa taustalla

Neteram Oy:n työ, kuten mekaniikkasuunnittelu ja lujuuslaskenta, näkyy niin pienissä koneen osasissa kuin suurissa rakenteissakin. Meidän ansiostamme hissit toimivat aina vain luotettavammin. Työmme vaikuttaa myös siihen, että ostoskeskuksen suuret lasipinnat pysyvät ehjänä myös myrskytuulella ja rakennuksen oven päällä oleva katos ei romahda silloinkaan, kun sen päälle on kertynyt märkää ja painavaa lunta.

Teemme paljon työtä nimenomaan hissien parissa, mutta suurin osa työstämme jää piiloon tavalliselta hissinkäyttäjältä. Kehitystä tehdään yleensä pienissä erissä, kun nykyisen tuotteen toimintaa halutaan parantaa tai kehittää jotain aivan uutta. Tavalliselle hissin käyttäjälle työmme näkyy entistä varmempana hissien kulkemisena.

Miten teemme työmme?

Kaikki mekaaniset tuotteet vaativat suunnittelua, muuten niiden valmistaminen olisi liian hankalaa ja epävarmaa. Tekemällä asiantuntevat laskelmat lujuuslaskennan avulla siitä, mitä mikäkin kappale kestää tietyssä ympäristössä ja olosuhteissa, auttaa välttämään monet ongelmat jatkossa.

Mekaniikkasuunnittelulla puolestaan varmistetaan tuotteen valmistettavuus, kustannukset, asennettavuus ja huollettavuus. Myös tämä tapahtuu jo ennen kuin tuotetta tai edes sen prototyyppiä on valmistettu, mikä näkyy asiakkaamme työn helpottumisena ja nopeampina projekteina.

Meillä tehdään myös 3D-renderöintiä pääasiassa teollisuuden tarpeisiin. Tavallinen kuluttaja voi nähdä renderöityjä eli 3D-mallinnettuja kuvia sellaisten tuotteiden markkinoinnissa, joita ei ole vielä valmistettu. Tietokoneella kolmiulotteisesti mallinnetut kuvat ovat havainnollisempia ja tarkempia kuin tavalliset piirrokset, olipa ne sitten tehty tietokoneella tai käsin. Mallinnosta voi usein tarkastella eri puolilta, mikä ei tavallisen kaksiulotteisen piirustuksen kanssa luonnollisesti ole mahdollista.

Kestävämpi tuote tukee kestävää kehitystä

Mitä paremmin tuote kestää käytössä, sitä harvemmin sitä tarvitsee korjata. Mitä helpommin koneet ja laitteet ovat korjattavissa, sitä harvemmin niitä tarvitsee korvata kokonaan uudella, vaan vain tietty osa voidaan vaihtaa. Näihin asioihin voidaan vaikuttaa Neteram Oy:n lujuuslaskennalla ja mekaniikkasuunnittelulla. Palveluidemme avulla voidaan myös etsiä korvaavia, entistä kestävämpiä materiaaleja aiemmin käytettyjen tilalle.

Huolellinen ja ammattitaitoinen suunnittelu on avain kestäviin tuotteisiin. Se auttaa myös lyhentämään suunnitteluprosessia ja vähentämään valmistuksessa tuotettavien prototyyppien määrää, sillä palveluillamme päästään suoraan mahdollisimman lähelle valmista osaa tai tuotetta. Valmistettavat tuotteet, niiden kestävyys ja muut ominaisuudet voidaan simuloida jo etukäteen tietokoneella, ja näin säästetään sekä energiaa että kustannuksia.

Voisiko Neteram Oy helpottaa myös teidän työtänne?  Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voimme auttaa!