3D-tulostustekniikka

3D-tulostustekniikan asiantuntijapalvelu

3D-tulostustekniikan asiantuntijapalvelumme avulla pääsette kiinni 3D-tulostuksessa käytettävään tekniikkaan sekä kasvatatte oman henkilöstönne kompetenssia ja yrityksenne kilpailukykyä. 

3D-tulostuksesta saa irti kaikki sen hyödyt, kun tuntee sen kaikki mahdollisuudet. Neteram Oy tarjoaa asiantuntijansa käyttöönne niin konsultteina kuin kouluttajinakin. 3D-tulostuksen lisääminen yrityksenne toimintaan ei tarvitse olla kallista, jo kuluttajatason 3D-tulostimilla voitte saavuttaa halutun vaikutuksen. Neteram Oy auttaa teitä löytämään tasapainon tarpeen ja kustannusten välillä.

Palvelumme räätälöidään tarpeidenne mukaan. Lähdemme liikkeelle selvittäen parhaat vaihtoehdot juuri teille. Neuvomme, koulutamme ja autamme joko oman 3D-tulostimen hankinnassa ja käyttöönotossa tai tulosteiden tilaamisessa ulkoiselta toimijalta.

Neteram Oy tarjoaa:

Asiantuntijapalvelu

 • selvitämme, miten yrityksenne voisi hyötyä 3D-tulostamisesta
 • autamme kehittämään omaa kompetenssianne

3D-tulostustekniikan koulutus

 • voidaan aloittaa perusteista
 • työntekijöidenne osaaminen ajan tasalle valitsemienne laitteiden ja materiaalien käytössä

Tukea laitteiden ja materiaalien hankintaan

 • parhaiden ratkaisuiden löytäminen markkinoilla olevista vaihtoehdoista tarpeidenne mukaan
 • käyttöönotossa avustaminen

3D-tulostustekniikka houkuttelee nopeutensa ja kätevyytensä ansiosta, se on monessa tapauksessa myös erittäin kustannustehokasta. Pienetkin toimijat voivat saada suuren hyödyn 3D-tulostamisen käyttöönotosta, tarjoamme siihen matalan riskin vaihtoehdon, joka ei sisällä liian kalliita koneita tai järjestelmiä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuvassa tuotekehityksen prototyyppikasaukseen kehitetty erikoistyökalu. Suunniteltu, 3D-tulostettu ja otettu käyttöön alle päivässä.

Miksi 3D-tulostustekniikka?

3D-tulostaminen auttaa innovoimaan uutta ja kehittämään vanhaa. Se mahdollistaa perinteisen suunnittelutyön tuomisen nykypäivään ja nopeuttaa prototyypittämisen mallikappaleiden luomisen päivistä ja viikoista tunteihin.

3D-tulostekniikkaa hyödyntämällä voidaan saada suuria etuja

 • kehitys- ja suunnittelutyössä
 • prototyypittämisessä
 • erilaisten tuotteiden validoinnissa

Tulostamalla oman idean saa muunnettua fyysiseksi prototyypiksi nopeasti, jolloin myös mahdolliset suunnitteluvirheet saadaan näkyviin heti. Erilaisia ratkaisuja voidaan testata lyhyellä aikavälillä, mikä tarkoittaa tehokkaampaa kehitysprosessia.

Teollisuudessa 3D-tulostuksella voidaan tuottaa myös

 • varaosia joko väliaikaiseen tai jatkuvaan käyttöön
 • tuotannon työkaluja: pienet erät, yksittäiskappaleet

3D-tulostustekniikassa asiantuntijuutta tarvitaan suunnittelusta ja tulostimen hankinnasta lähtien. Tulostimen ja tulostusmateriaalien käyttö ei ole aina yksinkertaista, joten sudenkuopat vältetään oikealla tietotaidolla.

3D-tulostustekniikka
Kuvassa esimerkki kuluttajatason 3D-tulostimesta, jolla myös ylemmässä kuvassa oleva erikoistyökalu on tulostettu.

Mitä 3D-tulostus on käytännössä?

3D-tulostaminen perustuu tietokoneohjattuun materiaalin lisäämiseen. Käytännössä se on sitä, että tulostimelle annetaan 3D-malli ja tulostusmateriaali, jonka se muotoilee mallin mukaiseksi tuotteeksi kerros kerrokselta.

Meiltä saatte

Asiantuntevan, riippumattoman konsultoinnin ja koulutuksen tuotettuna täsmällisesti teidän tarpeidenne mukaan. Autamme teitä luomaan oman kompetenssin 3D-tulostamiseen ja kasvattamaan yrityksenne kilpailukykyä. Ohjaamme ideatasolta tulostusvalmiuteen asti suorinta reittiä kustannustehokkaasti, jotta välttäisitte turhat mutkat ja ylimääräiset kulut.

Pakettiin voitte lisätä

Toimimme koko Suomen alueella, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Tommi Hakamäki

Tommi Hakamäki
Senior Design Engineer
tommi.hakamaki@neteram.net
+358 50 323 4606