Lujuuslaskijalta vaaditaan ongelmanratkaisukykyä

Neteram Oy:n lujuuslaskija, Senior Structural Engineer Timo Yrjänä vastasi kysymyksiimme työstään. Timo on tyytyväinen yrityksemme pienen työyhteisön joustaviin toimintatapoihin, etätyömahdollisuuksiin ja loistavaan porukkaan.

Kuka olet ja mitkä ovat taustasi?

– Olen Timo, sporttinen diplomi-insinööri Tampereelta. Olen valmistunut Tampereen Teknillisestä Yliopistosta konetekniikan alalta ja ollut Neteram Oy:ssä töissä nyt kuusi vuotta.

Miten alun perin päädyit juuri tähän yritykseen?

– Työnantaja bongasi minut TE-toimiston CV-netistä ja otti yhteyttä. Olin valmistunut ja aloittanut työnhaun. Monille työnantajille tuntui olevan ongelma palkata vastavalmistunut insinööri, mutta Neteram Oy oli valmis ottamaan töihin uudenkin tekijän.

Mitä työhösi lujuuslaskijana kuuluu?

– Teen pääasiassa erilaisten teräsrakenteiden lujuuslaskentaa, työn sisältö riippuu asiakkaiden projekteista. Olen osana asiakkaan tuotekehitystä ja varmistan, että tuotteet täyttävät vaatimukset. Laskennan lisäksi voi antaa ideoita suunnitteluun omasta näkökulmasta.

– Työhön kuuluu paljon asioiden analysointia ja ongelmanratkaisua, se on suurimmaksi osaksi itsenäistä pähkäilyä. Tässä työpaikassa laskentaosaamiseni ja siihen liittyvät tekniset taidot ovat kehittyneet huomattavasti, samoin analyyttinen ajattelukyky.

Suosittelisitko Neteramia työpaikkana muillekin lujuuslaskijoille?

– Kyllä suosittelisin! Meillä on rennot ja joustavat toimintatavat sekä loistava porukka. Minusta tällainen pieni porukka on mukavampi kuin iso ja kankea organisaatio. Kaikki tuntevat kaikki ja asiat luistavat. Meillä on myös järjestetty mukavia yhteisiä tapahtumia. Korona-aikana on ollut yhteisiä etätyöpäiviä ja aiemmin mm. yleisurheilukisat.

– Itselleni etätyömahdollisuus on erittäin tärkeä, sillä suurimman asiakkaan päätoimipiste on Hyvinkäällä ja minä asun Tampereella. Saan työskennellä kotikaupungissani, vaikka työmatka on melkoisen pitkä.

Millaisia ominaisuuksia lujuuslaskijaksi haluavalta vaaditaan?

– Soveltuvan koulutuksen lisäksi analyyttista ongelmanratkaisukykyä, sekä jonkin verran matemaattista lahjakkuutta.

Neteram Oy työpaikkana

Neteram Oy tarjoaa asiakkailleen lujuuslaskentapalveluita alihankintana. Työntekijämme ovatkin usein osana kahta eri työyhteisöä eli meillä ja asiakkaalla. Meillä työntekijöitä ei ajatella vain resursseina, vaan inhimillisinä ihmisinä. Organisaatiomme on matala ja tiimihenki korkealla.

Haemme joukkoomme usein niin lujuuslaskijoita kuin mekaniikkasuunnittelijoita. Jos kiinnostuit Neteram Oy:stä työpaikkana, ota yhteyttä tai täytä avoin hakemus Työpaikat-sivullamme. Samalta sivulta näet myös, jos meillä on parhaillaan haku päällä johonkin tiettyyn tehtävään.

Keskitymme pääasiassa koneiden ja laitteiden lujuuslaskentaan, mutta meillä on kokemusta myös lasin lujuuslaskennasta sekä suuremmista rakenteista mm. laiva- ja rakennusteollisuudelle. Lujuuslaskentapalveluistamme voit lukea lisää aiemmasta artikkelistamme sekä Lujuuslaskenta-palvelun sivulta.